ניחוחות שבת עם מירי זורגר • כא סיון תשע"ד

מירי זורגר 2 Comment on ניחוחות שבת עם מירי זורגר • כא סיון תשע"ד
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

פטיפור פאי שוקולד בציפוי קרם קפה

מצרכים

לבצק

300 גר' קמח

200 גר' מרגרינה

100 גר' אבקת סוכר

1 ביצה

למלית השוקולד

500 גר' שוקולד מריר

500 מ"ל קצפת צמחית

4 ביצים טרופות

לציפוי

500 מ"ל קצפת צמחית

1/2 כוס קפה מ3 כפיות קפה

1/3 כוס ליקר שוקולד

אופן ההכנה

הכנת הבצק לפי הוראות הכנת בצק פריך . שימי במקרר לחצי שעה

הוציאי את הבצק ורדדי לתבנית בגודל 30 על 40

רפדי תבנית בנייר אפיה והניחי את הבצק הדקי אותו לציפוי  מושלם

הכנת המלית

המיסי את השוקולד והקצפת לקרם חלק

הוסיפי את הביצים תוך כדי ערבוב

שפכי את השוקולד מעל הבצק ואפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ חצי שעה

קרר  והניחי במקרר לשעה

חתכי לאצבעות באורך 5 ס"מ וברוחב 1 1/2 ס"מ

חתכי את כל העוגה

הציפוי

הקציפי את המצרכים של הקרם לקצפת סמיכה

זלפי מעל כל מנה קצפת כרצונך

קשטי בתלתלי שוקולד מגורד

פוקצת עגבניוות וחישוקי גבינת עיזים

מצרכים

לבצק

1 ק"ג קמח שטיבל ללחם

25  גר שמרים

1 כפית מלח

3/4 כוס שמן זיתי כתית

3 כפיות סוכר

לציפוי

20  עגבניות שרי חצויות

1 גליל גבינת עיזים

מלח גס

פלפל שחור גרוס טרי

ומעט שמן זית להברשה

אופן ההכנה

מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל ומשהים להתפחה כשעה

מחלקים לכדורים של 100 גר' מברישים תבנית בשמן זית ומניחים את כדורי הבצק להתפחה נוספת כשהם מכוסים.

ההכנה

מברישים תבנית בשמן זית ומותחים  כדור אחד לצורה של בגט שטוח משטחים דק  מעל התבנית

מכינים כך עם כל הבצקים

מצפים בעגבניות עם הרוטב מסדרים דסקיות מגליל גבינת העיזים מסדרים גם את חצאי העגבניות שרי

ממליחים ומפלפלים

אפיה בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות בקרקעית התנור

בודקים לאחר 10 ד' עם התחתית מוכנה

מעבירים אל המדף הכי עליון ומשחימים .

מגישים חם

עוגיות תמרים בריאות

מצרכים

1 כוס קמח מלא

1 כוס קמח כוסמין

1 כף סילאן

1/2 כוס מים

חצי כוס שמן

למלית

300 גר תמרים מגהול ללא החרצנים

1 כוס אגוזי מלך

1/3 כוס מים

1 כוס צנוברים

אופן ההכנה

מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל מניחים בצד לחצי שעה

הכנת המלית

במעבד מזון מניחים את המצרכים מלבד הצנוברים ומעבדים למחית במרקם מריחה

אם המלית עדין סמיכה אפשר להוסיף עוד מים

הרכבת המנה

מחלקים את הבצק ל 2 חלקים

מרדדים לעלה צר וארוך

מורחים בממרח התמרים ומעל מפזרים צנוברים

מעבירים לתבנית אפיה ומברישים בביצה

מסמנים חריצים לפרוסות בגודל הרצוי

אופים כ 30 ד' בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

העוגיות נשמרות היטב בהקפאה

מרק דלעת

מצרכים

3 בצלים קצוצים

5-6 שיני שום

1 שורש פטרוזליה

5-6 גזרים קלופים חתוכים ל 5

2 קישואים קלופים חתוכים גס ל 4

1 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות

מעט שמן לטיגון

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

2 כפות אבקת מרק ירקות שורש

1/2 כוס יין לבן

2-3 עלי דפנה

אופן ההכנה

בסיר בגודל מתאים מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה

מוסיפים את השום ומטגנים עוד קצת

מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים 10 ד' נוספות

מוסיפים כ 4 ליטר  מים מתבלים ומביאים לרתיחה

מנמיכים את האש ומבשלים כשעה

טועמים ומתקנים תיבול

עם בלנדר מוט מועכים למחית חלקה

מגישים בטמפרטורת החדר

בחושה שקדים ופטל

מצרכים

300 גר' סוכר

1 כוס שמן

5 ביצים גודל לארג

155 גר' קמח

135 גר' שקד טחון

1 כפית תמצית וניל

1 כפית אבקת אפיה

2 כוסות פטל או כל פרי אחר

3 כפות מחית פיסטוק

לקישוט

חופן שקדים פרוסים

אופן ההכנה

שמים את המצרכים בקערת המקסר לפי  הסדר הזה

ראשית מוצרים רטובים ומעל את היבשים

מערבבים רק עד לקבלת מסה חלקה

בתבנית יוצקים חצי מהמסה מעל מניחים את הפטל או כל פרי אחר ומעל יוצקים את שאר המסה

מקשטים בשקדים פרוסים

אפיה בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 40 ד' או עד שקיסם יוצא יבש.

מחית פיסטוק

המצרכים

1/2 קילו פיסטוק חלבי
כמות שמן רגיל או שמן אגוזים בכמות שמכסה את הפיסטוק
1 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. קולים את הפיסטוק החלבי בתנור ומקלפים את הקליפה.
2. שמים את הפיסטוק בתוך סיר ומכסים בשמן, מבשלים למשך שעה.
3. מכניסים את הפיסטוק, השמן ואבקת הסוכר אל מעבד מזון ומעבדים למסה חלקה.
4. ניתן לסנן את המחית, לא חייב.



2 תגובות

מיין תגובות
  1. 2

    תודה, איזה זריזים אתם ולא צריך לחפש את המתכון בין כל המתכונים, שבת שלום מירי ויעל

  2. 1

    בפטיפור פאי שוקולד שהיה גם שבוע שעבר- בציפוי השבוע כתוב 500 מ"ל קצפת ושבוע שעבר כתוב 250 מ"ל- מה הנכון???
    תודה על המתכונים!